سری به بازار ادویه و بسته بندی آن زدیم و در این میان با آقای یاسین مینایی به گفتگو پرداختیم :
شناسه خبر :۱۳۶۱

با شغل یاسین بیشتر آشنا شوید.

نسخه مناسب چاپ

ادويه از گذشته تاکنون جزو پرمصرف‌ترين چاشني‌هاي غذايي ما ايراني‌ها بوده و هست. برخي از ما اين چاشني‌ها را فله‌اي مي‌خريم و برخي ديگر انواع صنعتي و بسته‌بندي‌شان را ترجيح مي‌دهيم. ادويه‌ها هرچه تازه‌تر باشند، عطر و طعم بيشتري دارند.معمولا ادویه‌ها در کارخانه‌ها تولید نمی‌شوند و فرایند خاصی هم برای تولید آنها به کار نمی‌رود. یعنی پرمصرف‌ترین ادویه‌ها مانند فلفل، زردچوبه، خردل یا دارچین به صورت کامل به کارخانه و خط تولید انتقال می‌یابند و عملیات آسیاب‌کردن روی آنها صورت می‌گیرد... سپس ادویه‌های پودرشده و بسته‌بندی می‌شوند. البته بد نیست بدانید بیشتر ادویه‌های مصرفی در کشور ما جزو محصولات وارداتی هستند و از کشورهایی مانند هند، سریلانکا یا بنگلادش وارد ایران می‌شوند. معمولا ادویه‌ها جزو سرسخت‌ترین چاشنی‌های غذایی در برابر فساد هستند و مدت زمان ماندگاری طولانی‌تری هم نسبت به سایر چاشنی‌های غذایی مانند رب و آبلیمو دارند. . يکي از مهم‌ترين کاربردهاي ادويه، جز دادن عطر و طعم به غذا، دريافت انواع آنتي‌اکسيدان‌هاي مفيد و ضدسرطان از اين محصولات غذايي است. ادويه‌هاي تازه‌تر، آنتي‌اکسيدان‌هاي بيشتري دارند و مصرف آنها براي ما مفيدتر خواهد بود با این مقدمه حتما متوجه شده‌اید که می‌خواهیم سری به بازار ادویه و بسته بندی آن بزنیم و در این میان با آقای یاسین مینایی به گفتگو پرداختیم : وی با تسهیلاتی که از بسیج سازندگی گرفته توانسته کارگاه پودر کن ادوی و گیان دارویی وهمچنین بسته بندی این محصولات را راه اندازی کند و برای خود و ۱۵نفر شغل ایجاد نماید. پدرم عطاری دارد و من نیز به طبع از کودکی با گیاهان دارویی و انواع ادویه و دیگر محصولاتی که در آنجا به فروش میرسد آشنا بودم. پس از اتمام درس در کنار پدر در عطاری مشغول به فعالیت شدم. یکی از دغدغه های من این بود آنچه که به دست مشتری داده می شود از کیفیت بالایی برخودار باشد ، چون گاهی پیش می آمد مشتری از کیفیت برخی از محصولات گلایه داشتند. تفاوت قيمت و حتي کيفيت ادويه‌ها در موارد زيادي به خلوص يا ناخالصي آنها برمي‌گردد. لطفا کمي بيشتر در اين مورد توضيح مي‌دهيد؟ گاهي برخي کارخانه‌هايي که ادويه‌هاي پودري را بسته‌بندي و روانه بازار مي‌کنند، ‌براي سود بيشتر، مواد و ترکيب‌هاي ارزان‌تري را به ادويه‌ها مي‌افزايند. اين ترکيب‌هاي ارزان‌تر، بيشتر به ادويه‌هاي گران‌تري مانند فلفل سياه،‌ خردل يا زعفران اضافه مي‌شوند و موادي مانند پودر سبزي‌هاي خشک يا گلرنگ را در برمي‌گيرند در حالي که معمولا به ادويه‌هاي ارزان‌قيمتي مانند زردچوبه چيزي اضافه نمي‌شود. تقریبا ۵ الی ۶ سال قبل به این فکر افتادم تا با اندک سرمایه ای که از کار در مغازه پدر به دست آورده بودم یک آسیاب سنتی تهیه کنم و این کار را در منزل شروع کنم. با تهیه این دستگاه، اسیاب و پودر ادویه ها وچاشنی هایی مانند گلپر و .. که در توان این دستگاه بود را انجام می دادم و پس از بسته بندی به فروش می رساندیم. پس از مدتی متوجه شدم چون اکثر ادویه ها به صورت کامل مانند زرچوبه در حالت عادی بسیار سخت و سفت می باشند ، برای ادامه کار به دستگاه قویتر وبزرگتر نیاز است . در سال ۹۴ به واسته ی کمک و حمایتهای بسیج سازندگی توانستیم دستگاه آسیاب صنعتی را به مبلغ ۳۴ الی ۳۵ میلیون تومان تهیه کنیم و کار خود را از یک کارگاه ساده خانگی به یک کارگاه نیمه صنعتی گسترش دهیم. شخصی که می خواهد به صورت صنعتی کار کند نیاز به یک سوله ۳۰۰ الی ۳۵۰ متری نیاز دارد . از مشکلات کار : یکی از مشکلات ما نداشتن برند معتبر است . عمده تولیدات ما به صورت فله به فروش می رسد که اگر ما موفق شویم برند خود را ثبت نماییم می توانیم به درآمد و سود چندین برابری دست پیدا کنیم. ما بیش از ۳۰قلم از ادویه ها را آسیاب و بصورت بسته بندی و فله به بازار عرضه می کنیم . در حال حاضر ۱۵ نفربصورت مستفیم در کارگاه و فروشگاه ما مشغول به فعالیت می باشند. در موفقیت من پدر و همسرم به نقش بسزایی داشته اند. شخصی که می خواهد وارد این عرصه شود در ابتدا باید مواد اولیه را به صورت عمده خریداری و نگهداری نماید . و با میانگین ۸ ساعت کار در روز می تواند درآمدی حداقل ۵/۱ میلیون تومان در ماه داشته باشد. و اگر بازار مناسبی برای فروش پیدا کند و با دریافت مجوز های کافی محصولات را قبل از فروش بسته بندی نماید سود بیشتری نیز خواد داشت.

    دیدگاه ها

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

    تازه ها